Krabička už mi ležela ve skříni delší čas. Stále jsem
nevěděla jak ji nejlépe využít. Všechny nápady na recepty mi přišly obyčejné a
nebo natolik složité, že pro běžně fungujícího smrtelníka byly bezvýznamné.
Taky se mi nechtělo vyplácat celou krabičku na jeden oběd a to byl zásadní
problém veškerých receptů.
Pak jsme jeli do města. Koukala jsem po letácích a opět byla
v akci tu velmi oblíbená mražená pizza. Tuhle variantu jsem neměla ráda ani
tehdy, kdy jsem ještě jedla vše bez omezení. Buchtové suché těsto a tak málo
oblohy, že pokud nejste úplný ignorant stejně si tam něco přidáte a ve finále
Vás to vyjde na mnohem víc, než si ji komplet udělat sami doma. Jen to chce
čas.
A tu byl ten nápad, nebo pokus? Těžko říct. Ono bezlepková
dieta a strava je vlastně nekonečné experimentování :o)
Ingredience na těsto:
* 130g quinoa ( je jen na vás jaký druh použijete, já
zvolila kombinace všech tří)
* 1 lžíce olivového oleje
* 1 vajíčko
* 1/2 lžičky prášku do pečiva
Quinou propláchneme a naložíme do vody. Píše se, že ji stačí
namáčet 8 hodin, já ale nechávám přes noc. Pro tento recept se s ní pak pracuje
mnohem lépe.
Druhý den quinou nasypeme do mixéru, přidáme vajíčko, sůl,
kypřící prášek , olivový olej a pořádně promixujeme. Těsto musí mít hustější
konzistenci.
Troubu si předehřejeme na 190 stupňů.
Jelikož zase nejsem takový gurmán, tak nevlastním formu na
pizzu. Ovšem jsem si jistá, že každý si poradí po svém. Rozhodovala jsem se
mezi formou na koláč nebo na dort a jelikož muž po mě chtěl ještě něco
sladkého, pro pizzu jsem si zvolila dortovou formu :o)
Vyložíme ji pečícím papírem a vlijeme těsto. Pěkně
zapracujeme stěrkou po celé formě. Pro jistotu nechte chvíli stát ať se dostane
skutečně všude.
Dáme do trouby jen asi na 4-5 minut. Jde o to, aby se těsto
krásně zatáhlo a šlo pomazat omáčkou.
Ingredience na omáčku:
Ingredience na omáčku:
* rajčatový protlak ( ve složení jen z rajčat a vody BEZ
CUKRU)
* libovolné bylinky ( já použila bazalku a česnek )
* trošku olivového oleje
Vše vložíme do menší misky a pořádné promícháme, klidně
vmícháme i čerstvá na kousky nakrájená rajčata.
Jakmile má konzistenci dle Vašich představ (řídkou nebo
hustou) namažeme na těsto, které jsme zrovna vytáhli z trouby a na ni si
naskládáme oblohu dle chuti :o)
U mě to byla krůtí šunka, bazalka, chedar a mozzarela. Výborná je i s kukuřicí.
U mě to byla krůtí šunka, bazalka, chedar a mozzarela. Výborná je i s kukuřicí.
Opět vložíme do trouby a necháme péct přibližně dalších 20
minut dokud nám okraje nezačnou krásně zlátnout.
Pak už jen nakrájet ........ pustit si nějaký dobrý film .... a dát si do nosu.
Pak už jen nakrájet ........ pustit si nějaký dobrý film .... a dát si do nosu.
Dobrou chuť :o*
Žádné komentáře:
Okomentovat
Jsme rády za jakoukoli stopu :o)