čtvrtek 3. prosince 2015

Každodenní koláč.


Už několikrát se mi stalo, že jsme měli chuť na nějakou bábovku a zrovna mi něco chybělo. Řekla jsem si že to něco vadí a pak jsem z trouby vytáhla nepovedenou plácaninu, na kterou teda nikdo neměl ani pomyšlení.

Proto jsem dala dohromady recept, který Vás pokaždé zachrání. Obsahuje suroviny, které má každá hospodyňka po ruce a navíc je neskutečně vláčný. Takže nečekejte žádnou suchou buchtu, kdy se Vám bude prášit od pusy. Musí se ovšem dodržet jedna zásadní věc. O té Vám za chvilku povím.

Na koláč můžete naskládat cokoli na co máte zrovna chuť. Ať už jablka, hrušky (ano jak nečekané u nás na farmě :o) ), ostružiny, jahody, meruňky .... Těsto se hodí ke všemu.



Ingredience:
* 250g rýžové mouky (nebo klasické polohrubé)
* 150g změklého másla
* 150g cukru krupice
* 3 vajíčka
* špetka soli
* ovoce, oříšky, kokos (podle chuti)

Postup je jednoduchý a snadný. První si předehřejeme troubu na 180 stupňů. Tou nejdůležitější věcí abyste měli těsto krásně vláčné je šlehání másla. Spolu s cukrem a solí, šleháme máslo až do krásného napěněného krému. Ano chvilku to určitě potrvá, ale věřte, že to za to stojí. Postupně na malé otáčky zapracujeme vejce, mouku a prášek do pečiva.

Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem.

V případě, že se rozhodnete pro jablka, jsou výborné nakrájené na čtvrtky. Do každé uděláte několik hlubokých zářezů, ale ne úplně. Vložíme na těsto, jemně zamáčkneme a posypeme skořicí. Nebo nakrájíme jablka na tenké plátky, naskládáme na těsto a posypeme skořicí a kokosem. To jsou jen mé drobné inspirace.

Pečeme přibližně 45 minut.


Hruškový se skořicí


Ostružinový s hořkou čokoládou



Jablko - banánový s kokosem


Dobrou chuť :o*

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsme rády za jakoukoli stopu :o)