neděle 13. prosince 2015

Cukroví bez lepku - Raffaello


Blížící se svátky jsou samozřejmě i o cukroví :o) Letos to budou mé první Vánoce, kdy jsem na bezlepkové dietě. Za celý rok jsem zkoušela pár receptů, o které se s Vámi v tento čas podělím.

Často totiž pracujeme přes den venku a naší rutinou pro pauzu v autě je litrová termoska s výbornou kávou a k tomu něco sladkého.
Tímto brouzdáním a zkoušením, mám ve své sbírce perfektní recept na domácí bezlepkové linecké, obyčejné kokosky v čokoládě a pak taky raffaello.

Bez oplatku plného pšenice, ale stejně výborné





Raffaello bylo vlastně na popud mého manžela, který stejně jako já miluje kokos a cokoliv z něj. Z toho důvodu Vám zde napíši dvě varianty ve kterých se tato dobrota dá vytvořit. Jedna je ,,lehce,, nezdravá a ta druhá příjemným osvěžením.



1. varianta - ZE SALKA

Ingredience:
* 1 plechovka salka
* hodně kokosu
* balíček mandlí

Mandle nemusíme kupovat loupané, stačí si je pak doma spařit horkou vodou a oloupat sami. Je to rychlovka a jde to krásně. Vezmeme si misku, do ní dáme celý obsah plechovky salka, můžeme přidat trošku rumu a přisypáváme tolik kokosu, dokud nebudeme mít konzistenci, ze které půjdou tvarovat kuličky.
Pomocí rukou tvarujeme kuličky, vedle v menší misce kam si dáme pouze kokos, kuličky obalíme, poté do ní vtlačíme oloupanou mandličku a znovu vytvarujeme a obalíme v kokosu. Tenhle postup je pro chuť a konzistenci úplně nejlepší.

Z tohoto množství vytvoříme cca 55 kuliček.

Dáme chladit do ledničky a je to :o)



2. varianta - Z TVAROHU

Ingredience:
* 200g nízkotučný jemný tvaroh
* med nebo javorový sirup
* hodně kokosu
* balíček mandlí

Postup je naprosto stejný jako v předchozí variantě.
Z tohoto množství vytvoříme cca 30 kuliček.


Dobrou chuť :o* 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsme rády za jakoukoli stopu :o)