Jeden z mých nejoblíbenějších receptů. Myslím, že pokud jste se jáhel doteď báli, dnes si je zamilujete. Stále, jak jsem již psala si stojím za tím, že jsou stokrát chutnější a lepší než pohanka, ale znáte to, dokud nevyzkoušíte, je velmi těžké porovnávat.
Připravila jsem pro Vás naprosto jednoduchý recept do začátku. Balíček jáhel Vás vyjde na pár korun a placiček budete mít plnou mísu. Hodí se jako příloha ať už k salátům, různým masovým směsím, ale i jen tak samotné. Kolikrát si je udělám, když mám chuť na bramboráky :o)
Bylinky a koření můžete měnit podle toho k čemu se chystáte placičky vytvořit nebo podle toho, co máte zrovna doma. Osobně bych ale nikdy nevynechala koriandr.
Ingredience:
* 200g jáhel
* olej nebo pečící papír
* bylinky ( majoránka, bazalka, koriandr, tymián ..... )
* sůl, pepř
* kukuřičná mouka
* sójová omáčka
Jako úplně první osmažíme jáhly prudce na suché pánvi. Po uvaření tak budou měkčí a lépe se nám s nimi v tomto případě bude pracovat. Během toho ucítíte lehce oříškovou vůni. Mňam .. nádhera! Poté je dáme vařit až do úplného změknutí. Odstavíme z plotny, přisypeme mouku a dáme sójovou omáčku. Dochutíme bylinkami a kořením, během míchání samozřejmě ochutnávejte ať je to přesně podle Vašich buněk.
Z těsta vytvoříme placičky.
Můžeme smažit na oleji na pánvi. Přibližně 10 minut.
Kdo ovšem raději jinou variantu, předehřeje si troubu na 180 stupňů a peče na pečícím papíře minimálně 20 minut.
Líbí se mi jakou jáhly na placičkách tvoří tečkovanou strukturu.
Dobrou chuť :o*
Žádné komentáře:
Okomentovat
Jsme rády za jakoukoli stopu :o)