pondělí 30. ledna 2017

Banánový koláč.


Po delší době jsme si řekli, že v sobotu po práci pojedeme na návštěvu, Většinou totiž zvládáme akorát sprchu a usneme na gauči během prvního filmu, který je na programu, Skončili jsme brzo a tak nám nic nebránilo stihnout veškeré povinnosti před odjezdem. 
Uklidit, zapnou a pověsit pračku, vykoupat psa, vykoupat sebe. A hlavně .... Nikdy nejezdím na návštěvu s prázdnou. Zvlášť na druhou farmu. Nemají totiž troubu a tak vím, že jim nic neudělá větší radost než něco upečeného. Do obchodu už nebyl čas zajet a tak jsem musela vymyslet něco, na co mám doma vše potřebné. Na chodbě na mě smutně koukali banány a bylo rozhodnuto. S jistotou jsem chtěla vytvořit těsto, které nebude suché, abych nemusela tvořit polevu nebo mazat marmeládou. 

Povedlo se. Tady máme recept na rychlý banánový koláč (nebo buchtu, je jen na Vás do jaké formy se rozhodnete těsto dát) a s velké částí je na Vás, co máte doma zrovna v šuplíku. Rozhodně si myslím, že recept na banány, které už nikdo nechce sníst a vyhazovat je přece nebudeme, se každopádně hodí. 



Ingredience: 


* 3 banány 
* 2 žloutky 
* 3/4 hrnku třtinového cukru
* 1 vanilkový cukr
* 1 hrnek mléka 
* 1/2 hrnku oleje
* prášek do pečiva bez fosfátů
*  1 hrnek polohr. rýžové mouky
* 1/2 hrnku hladké rýžové mouky
(u klasické mouky dejte čístě jen 1 a 1/2 hrnku polohr. mouky)
* sníh ze dvou bílků
* 3 lžíce rumu
* 2 malé lžičky skořice
* nasekaná čokoláda nebo mandle

Jako první smícháme žloutky s vanilkovým i krupicovým cukrem. Poté přidáme olej a mléko. Do této směsi pak všechny zbývající ingredience (mouku přisypáváme lehce po částech). Banány si namačkáme vidličkou a promícháme do těsta. Do této chvíle je možné dělat vše pomocí robota. Jako poslední ručně lehce zapracujeme sníh. 

Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec jsem ho ještě posypala kokosem, ale jen lehce, aby se v troubě nepřipálil. Pečeme přibližně 30 minut na 180 stupňů

A máme hotovou vynikající a vláčnou buchtu. vydržela jen do druhého dne do snídaně. 



Kamarádi byli nadšeni. Hlavně těhotná Marcelka si šmakovala rovnou za dva :o) Dejte nám vědět, zda se do něj pustíte a jestli měl úspěch. Budeme mít radost, když nám pošlete třeba i fotky Vašich pokusů. 

Dobrou chuť. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsme rády za jakoukoli stopu :o)