pátek 9. listopadu 2018

Fotoreport z Polska

Ahojte! 

Věřte mi, že už opravdu dlouho se chystám na článek o dovolené v Polsku, ale pořád to ze sebe nemůžu nějak dostat. Každopádně vás o to nechci kompletně připravit, a tak jsem si dnes připravila fotoreport z měst, které jsme navštívili. 

Slibuju, že na normálním informativním článku začnu hned pracovat! Ale vy už se někteří nemůžete dočkat a já se vám vůbec nedivím, protože to bylo super! 

Takže tady jsou fotečky s menším popisem a co nevidět bude článek s detailnějším popiskem.. (to je fakt věta jak noha.. ale alespoň vidíte, proč nepíšu pořádnej článek dneska :D) 

Uprostřed města Gdaňsk je krásné náměstí a vlastně všechny uličky. Je tam spousta stánků skrze celé náměstí až do doků. Večer je to tam nejkrásnější, ale stánky se zavírají hrozně brzo. Je sice skvělé, že ubude lidí a vy máte konečně čas vnímat tu krásu, ale kromě pár hospůdek už to nemá takové kouzlo jako přes den. 





Ruské kolo. Bylo nádherné se na něj dívat zespoda, ale to je taky jediný výhled, který jsem viděla, jelikož mám panickou hrůzu z výšek. A London Eye mě vyděsilo až až! :D 




Když projdete náměstím, krásnými uličkami, minete všechny ty lákavé stánky, tak se dostanete až sem. Přímo do doků odkud kromě výletních lodí, jako je zrovna tady na fotce "Černá Perla", plují i obchodní lodě a různé další. Můžete si tam půjčit i šlapadlo, ale to vám ukážu až příště. 






Tak ovšem ale tohle bylo to nejlepší, co se mi kdy stalo! Když jsem byla malá, maminka měla přesně takový kolotoč doma (samozřejmě v menší verzi, o dost menší verzi) a když se rozdělal, byla tam kosmetika! A já takový kolotoč poprvé viděla na živo a co je hlavní-> svezla jsem se na něm! Jako jízda je o ničem, ale ten zážitek- dokonalý.



Přesouváme se do dalšího město, a to do Gdynie. V tomto městě jsme jeli rovnou do doků. Mimochodem mají pěkně složitý parkovací mašinky a parkování je tam pěkně drahý! Každopádně jsme navštívili doky, muzeum a viděla jsem jednu fakt deprimující restauraci, ve které se přiznávají, že jedí rybičky nemo!!! Fakt, že jo..... (Hodím to během týdne do instastories pod nickem: angieanpankova).







Po cestě z Gdaňska na poostrov Hel- samozřejmě jsme pluli lodí- jsme pluli kolem industriální části Gdaňska, která téměř působí jako vlastní ostrov. Taky jsem z něj byla krapet překvapená, protože to opravdu vypadá jako z jiného světa... alespoň pro mě- vesničana. 



Přidávám pár fotek z poloostrova Hel, na které jsme strávili pouze pár hodin. Dokonce jsme si i v klidu poseděli na pláži a dali si super oběd... mega slanou rybu v bramboře- paráda. Ne lidi, vážně ČTĚTE POŘÁDNĚ JÍDELNÍ LÍSTKY!!! 





Nakonec vám posílám několik mála kousků ze zámku Malbork, který je lidi prosím VE MĚSTĚ. Nenechte se nachytat jako my, že pojedete ke krásnému zámku uprostřed přírody, jak to tak na fotkách vypadá. Je tak moc ve městě, že za 200 kroků od hlavní brány jste v MEKÁČI!!





Myslím, že jsem vám toho vykecala už víc, než jsem chtěla. Ale když ono je důležitý říct to důležitý zavčas. Abyste pak neřekli, že vás jedna ze sisterswithglasses poslala na krásný zámek v přírodě do města.. 

Tak jo, zbytek vám povím později vč. naší zkušenosti s airbnb. 

Mějte se krásně. 




2 komentáře:

  1. Krááásné fotky :) do Polska bych se ráda taky v nejbližší době podívala.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Hrozně dlouho jsem váhala, protože na hranicích s Polskem bydlím celý život.. ale ten sever je něco úplně jiného. Opravdu krása. Ale mysleli si, že jsme ukrajinci :D -A

      Vymazat

Jsme rády za jakoukoli stopu :o)