pondělí 5. prosince 2016

Zahoď hadr i mouku a rozvlň boky.

Máme za sebou už druhou adventní neděli a Vánoce jsou prakticky za rohem. Hrne se na nás stres ze všech těch povinností, radostí a očekávání lidí okolo. 

No, musím se smát. Píšu to z pozice, ve které tohle není moc pravda. Sedíme na farmě. Na samém konci malé vesnice. Vánoční náladu tu připomíná jen reklama na Coca Colu v televizi, když zrovna máme pauzu na kávu. Ovšem asi právě proto vím, jak Vám poradit, že vše není tak horké jak vypadá. 

Připravila sem si pro Vás pár bodů, jak se z Adventu nezbláznit a jak si ho užít víc než jen u plotny nebo s hadrem v ruce. 



1.) Naleštěný a přezdobený byt ještě neudělá tu pravou Vánoční pohodu - ono víte, přijde spousta návštěv, Vy pojedete na spoustu návštěv a na ten prach pod gaučem nikam neuteče ani na něj nikdo neumřel. Unavená a k smrti vyčerpaná hospodyňka je tím nejhorším společníkem. Raději si na hodinku lehněte s kávou v ruce než se uvaří brambory, než lítat s hadrem o každé volné chvilce. 

2.) Nelpěte na tradicích - to, že Vám rybí polévka nechutná a že se přes den cpete cukrovím i jednohubkama místo velkého půstu z Vás nedělá špatnou rodinu. Udělejte si své vlastní. Ty, které Vám udělají úsměv na tváři. Teple se oblečte a vyrazte na procházku když všichni budou ještě u stromečku. Nebo si nalijte víno a dejte mač v Člověče, nezlob se. 

3.) Láska a důležitost se nevyjádří částkou utracenou za dárky - tohle je asi v dnešní blogové scéně to nejdůležitější. Ať už se Vám to může zdát jakkoli směšné. Ne, každá ségra, kamarádka, přítelkyně touží po kabelce od Michaela Korse, kalhotkách z Victoria's Secret, náramku od Panodory nebo rtěnky od MACu. Vzpomeňte si třeba jen na maličkost, která Vás s danou osobou spojuje. Co byste ji chtěli přinést do života aby byl lepší. Třeba seriál Přátelé, který obě zbožňujete a takový plakát ji od Vás rozhodně potěší. V dárku bude symbol, myšlenka. Nikoliv lístek na vrácení do butiku na Pařížské. 

4.) Vše nejde online - většina rad je o tom, abyste se vyhnuli nákupním střediskům a nakupovali online. Já to tak nedělám. Na internetu nakupuji, skutečně jen věci, které vím, že jinak neseženu nebo jsou o dost levnější. A taky s velkým předstihem. Vždy si napíšu seznam. Doma, v klidu. Nemusí se jednat o naprosto konkrétní věci. Na seznamu mám třeba: Máma - kuchařku. Takže vím, kam jít a po čem přesně koukat. Nevytvářejte si zbytečný stres tím, že se musíte vyhnout činnosti jít nakupovat a nebo stresovat za oknem, zda to PPL jede konečně k Vám, jelikož už je 23 a Vám na webu slibovali do druhého dne. 

5.) Nebojte se říct NE - ano, i v tomhle období by se slovo NE nemělo brát jako něco sprostého. Nikdo nemá právo Vás nutit někam, kam se Vám nechce. Být na Vás naštvaný nebo si to brát osobně. Všichni musíme pochopit, že pohodlí domova má na Vánoce svou zvláštní atmosféru. A někdy se Vám chce prostě být v pyžamu a nemožným drdolem celý den, místo šatu a silonek na společném obědě. 

6.) Kupte si tepláky, elastické kalhoty, volné šaty - naprosto nemyslete na všechny ty články, kde Vám radí, že doma máte vypadat vždy super, že tepláky demotivují k životním zážitkům nebo že vypasované kousky jsou letos hit. Nic nestresuje víc, než se snažit nacpat do kalhot po vydatném obědě, nechat si tlačit knoflík u riflí když ukusujete vanilkové rohlíčky k odpolední kávě nebo večer usrkávat vaječňák v upnutých leginách a bát se projít kolem zrcadla. 

7.) Sami pro sebe - volno od práce nemusíte trávit jen pečením deseti druhů cukroví, hledat recepty aby byli bez cukru, mouky, mléka (nebo čeho všeho). Zkuste třeba něco na co normálně nemáte čas ani chuť. Ale teď jste se den vyspali a pustili byste se do toho. Ranní jóga, kreslení, modurit co Vám leží v šuplíku už půl roku taky stojí za zmínku. Vezměte starý květináč co Vám leží v komoře, přemalujte temperama a máte stojan na vařečky naprostý originál. 

8.) Stáhněte si svůj vlastní playlist - plný energie a absence Mariah Carey. Pár písniček, které mě nakopnou ikdyž jsem v práci skoro mrtvá: 

  • Bruno Mars -  24K Magic
  • Justin Bieber - Let me love you
  • The Chainsmokers - Closer
  • Ariana Grande - Site to side 
  • Jake Bugg - Lightning Bolt
  • Neiked - Sexual 
  • Paulie Garand - Play
Hlasitost si dejte trošku víc než normálně, jsou přece svátky a tancujte. I když to neumíte!!!

Máte Vy nějaké zarušené rady pro hektické období? Je něco co si právě v prosinci užíváte na maximum? 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jsme rády za jakoukoli stopu :o)